IkonaZe začátku je 90 % Sebeterapie o kladení si otázek. Introspekce, tedy přemýšlení nad námi samými a tím, co se nám děje, je opravdu důležité pro náš rozvoj a zpracovávání různých situací a témat. Ne každý je toho schopen a ne každý to dokáže dělat upřímně. Někdy je podvědomí silnější.  Této sebereflexe se nemusíme bát. Jistě. Objevíme i věci, které jsme si nechtěli dlouho přiznat, ale také nalezeneme odpovědi na to, jak tyto věci řešit. A o to nám jde. wink

SebeterapieSebeterapie i Sebeorganizace je levná záležitost. Dá se dělat z obyčejných věcí, které možná už máte doma.  Nejlepší na ní je, že všechny nástroje máte v sobě, jen je zatím neumíte použít. Dnes se podíváme na to, co potřebujete k samotné Sebeterapii a co potřebujete sami pro sebe, abyste to mohli dělat. Myslím, že zjistíte, že nejtěžší na tom všem je, udělat první krok, protože výmluvy na to, co nemáte, vám dojdou.

SebeterapieSebeterapie je velmi efektivní nástroj, který se vyvíjí s námi. Roste a upevňuje nás. Můžeme díky ní pochopit sami sebe, své reakce i své problémy. Je jedno, zda se do Sebeterapie pustíte kvůli psychice nebo fyzickému zdraví. Je jedno jestli máte konkrétní cíl, nebo si to jen chcete zkusit. Vždycky vám to dá víc, než čekáte. Posunete sami sebe, zjistíte co jste všechno schopni zvládnout a  naučíte se s tím zacházet. 

Občas si říkáte, že jste k ničemu, nic vám nejde, nic se vám nedaří. Nechce se vám ani vylézt z postele, natož něco nového začínat? Péče o děti a rodinu je náročná a ty si připadáš jako pod lavinou povinností, které nemají konce? Partner přijde a zeptá se: “Co jsi celý den dělala?“ A vy se ani pořádně nestihnete zeptat, co dělal on, protože ho zavalíte, tím co jste dělala. To funguje i naopak. Muži sice tolik neventilují, pocity, ale když toho mají hodně, tak také dokáží zahltit své okolí.